Toto je pestrejšia verzia klasickej šošovicovej polievky, ktorú som si dnes vymyslela - po rýchlej kontrole obsahu chladničky, po 3 dňoch strávených na čerstvom vzduchu v teplotných rozdieloch od 30°C do 5°C na Pohode (áno, ochorela som) a po miernom úpale (keďže ten vietor v piatok bol fakt zradný a teda som nemala klobúk - čo pri mojom type pleti je tak trochu katastrofa) - skrátka, dnes to musel byť ľahko a rýchlo uvariteľný comfort food.
Uvaríte šošovicu a scedíte. Uvaríte zemiaky s mrkvou (plus rasca a soľ). Už keď sú zemiaky takmer uvarené, pridáte tú vopred uvarenú šošovicu, a buď kyslú smotanu alebo smotanový jogurt (môj prípad) rozmiešaný s trochou vody (kľudne aj tej z varenia zemiakov). Žiadna múka. Rýchlo prevaríte a ešte podľa chuti pridáte bielo-vínny ocot a ešte krátko povaríte. Podávajte s natvrdo uvareným vajíčkom (sýtejšia verzia) a s petržlenovou vňaťou.
No comments:
Post a Comment