Sunday, 10 July 2016

Miso polievka plná dobrôt a.k.a domáci ramen

Nuž, aj po Pohode som potrebovala trochu dostať organizmus do rovnováhy, a na také prípady mám v chladničke poruke Miso pastu (to je pasta z fermentovaných sójových bôbov, niekedy aj s fermentovanou ryžou, či ražou, alebo aj morskými riasami - k dostaniu v "zdravých obchodoch").
Do toho rôzna zelenina, ryžové rezance, nejaké tie bylinky a vajíčko - a je to:



To len zalejete miso pastu (veľa, nech je tá chuť taká intenzívna) práve zovriatou vodou a pridáte, na čo máte chuť. Konkrétne tu je v tom: nastrúhaná mrkva, uvarené mungo fazule z mrazničky (ale môžete nahradiť napr.aj čerstvo uvarenou šošovicou), ryžové rezance (vopred zmäknuté), čerstvý koriander a vajíčko uvarené tak na polomäkko.
Naozaj balzam na žalúdok aj na dušu. 

No comments:

Post a Comment