Omáčka má malé tajomstvo a celé vám to bude trvať max 30 minút.
Kým sa varia špagety, nakrájate červenú cibuľu na väčšie kusy, dáte pražiť/dusiť, po chvíli pridáte nadrobno nakrájaný, príp.roztlačený cesnak, trochu soli, zľahka opekáte, pridáte tymián (ak sušený, tak ideálne rozdrviť medzi prstami, kým ho nasypete do panvice) a ešte chvíľu opekáte. Pridáte na kocky nakrájanú cuketu, podusíte (treba miešať, nech sa to celé nepripáli). Keď už sú kocky cukety trochu zmäknuté, pridáte buď passatu, alebo paradajky v konzerve, čo máte po ruke. Povaríte, podusíte. Ak potrebujete podliať, tak odporúčam vodu, v ktorej sa varia špagety. No a na záver pridáte to, čo to celé tak trochu zaklincuje - červeno-vínny ocot. Po ňom tá omáčka skrátka chutí inak. Lepšie, zaujímavejšie, živšie.. Skrátka vyskúšajte.
Ja pridávam špagety do panvice s omáčkou, lepšie sa to premieša, spojí, tie špagety ešte trochu nasiaknu tou chuťou omáčky. Na tanieri posypete parmezánom a hotovo.
No comments:
Post a Comment