Friday, 17 July 2015

Karfiolová polievka s chilli (a strateným vajcom)

Táto polievka má dve tajomstvá: prvé je, že použijete nielen slnečnicový, ale aj trochu ľanového oleja (ten má dosť výraznú chuť, ale tu je to dobre).




V tejto olejovej kombinácii opražíte relatívne dosť veľa cesnaku (koľko znesiete, kľudne aj fakt veľa) a jarné cibuľky s trochou soli. Keď je to opražené, pridáte ešte druhé tajomstvo - chilli. Tak akurát, ako chcete, aby to bolo pikantné. Potom pridáte nakrájané surové ružičky karfiolu, zalejete vodou, pridáte zeleninový bujón (ten z dm drogerie je bezlepkový) a varíte, kým sa karfiol neuvarí. Na záver rozmixujete.

Ja nedám dopustiť na mixované polievky, lebo potom ich môžete kombinovať podľa chuti napr. s: čerstvou nastrúhanou mrkvou, tekvicovými semiačkami, strateným vajíčkom (alebo inak uvareným vajíčkom), toastom, plackou z cícerovej múky (tzv.socca). Čiže zakaždým to môže byť trochu iná polievka. A to ma na tom baví najviac.

No comments:

Post a Comment