Nuž, áno, pri týchto teplotách sa ani mne moc variť (a ani jesť) nechce, a vtedy prichádza na rad toto:
Nakrájate jarnú cibuľku, paradajky, uhorku (najlepšie všetko z trhu, alebo aspoň hľadajte v obchodoch slovenskú produkciu), pridáte trochu soli, čerstvo zomleté čierne korenie, olivový olej a veľa citrónovej šťavy, premiešate, k tomu ešte syr Feta - a hotovo.
U mňa k tomu išla taká moja "socca" - flatbread z cícerovej múky: 250 g cícerovej múky zmiešate s drveným sušeným tymiánom, soľou a čerstvo zomletým čiernym korením. Prilievate studenú vodu a miešate, až kým tá zmes nie je ani príliš hustá, ani príliš riedka - tak akurát (ono sa z toho až tak nestrieľa). Pridáte ešte 1,5 dcl olivového oleja. Ideálne nechať cez noc prikryté v chladničke odležať. Na ďalší deň predhrejete rúru na 200°C a zároveň so zohrievaním rúry do nej vložíte pekáč (ideálne taký, ktorý sa nepripeká), aby sa ten pekáč zohrial. Po zohriatí rúry nalejete na ten ultrahorúci pekáč to tekuté cesto. Vložíte do rúry a na tých 190 - 200°C pečiete cca 40 minút. Ono by to malo nadobudnúť takú peknú tmavo-oranžovú farbu. Chutí skvele, k letným šalátom sa naozaj hodí.
No comments:
Post a Comment