Tuesday, 21 April 2015

Teplý korenistý šošovicový šalát

Pri tomto recepte je najdôležitejšia trpezlivosť na začiatku pri dusení červenej cibule - lebo má byť naozaj pomaly, s trochou soli, udusená, nie upražená.




A už keď je tá červená cibuľa udusená, pridáte pretlačený cesnak, papriku (ja dávam štipľavú), škoricu (áno), drvenú rascu, môžete aj trochu chilli a chvíľu popražíte, kým sa nerozvinú všetky tie vône. Následne pridáte uvarenú šošovicu (trik, ako nerozvariť šošovicu, som už spomínala tu: http://divnadievka.blogspot.sk/2015/03/iny-sosovicovy-privarok.html) a ryžu, a ešte chvíľu miešate a pražíte. Odstavíte z ohňa, pridáte jarnú cibuľku a čerstvý koriander. Podávať môžete s akoukoľvek zeleninou, čerstvou alebo zaváranou, ako len chcete.

No comments:

Post a Comment