Friday, 10 April 2015

Tofu na ázijský spôsob (rozumej na Tamari sójovej omáčke)

Nuž, neviem ako ďaleko či blízko má toto jedlo od reálnej chuti Ázie, ale mne, samozrejme, chutí. Asi lepšie ako rôzne čínske take-away a food courty - minimálne viem, čo všetko do toho išlo.



2 mrkvy a 1 papriku, nakrájané na prúžky, prudko opečiete na oleji vo woku. Pridáte 1 tofu nakrájené na hrubšie slíže a necháte opiecť (už na menej prudkom ohni), veľmi jemne prehadzovať vo woku. Pridáte cesnak a postrúhaný čerstvý zázvor, za stáleho miešania dusíte, kým sa nerozvinie vôňa cesnaku. Mrkva aj paprika by už mala byť zmäknutá. Prilejete sójovú omáčku (bezlepková je len Tamari sójová omáčka), také 3-4 polievkové lyžice (alebo podľa chuti). Po premiešaní ešte pridáte na slíže nakrájanú čínsku kapustu (stačí aj 1/4, max.polovica). Dusíte na strednom ohni ešte asi 3-4 minúty (čínska kapusta je uvarená raz-dva). Vypnete plyn a primiešate ešte 4 nakrájané jarné cibuľky a za hrsť čerstvého koriandra (kľudne aj celé balenie, ako je ich dostať v obchodoch), prikryjete a necháte tak 5 minút odstáť.
Toto je verzia s ryžovými nudlami, ale dá sa aj s ryžou. Dobré to je aj prihriate, takže ideálne do práce na obed.

No comments:

Post a Comment