Nuž, neviem ako ďaleko či blízko má toto jedlo od reálnej chuti Ázie, ale mne, samozrejme, chutí. Asi lepšie ako rôzne čínske take-away a food courty - minimálne viem, čo všetko do toho išlo.
2 mrkvy a 1 papriku, nakrájané na prúžky, prudko opečiete na oleji vo woku. Pridáte 1 tofu nakrájené na hrubšie slíže a necháte opiecť (už na menej prudkom ohni), veľmi jemne prehadzovať vo woku. Pridáte cesnak a postrúhaný čerstvý zázvor, za stáleho miešania dusíte, kým sa nerozvinie vôňa cesnaku. Mrkva aj paprika by už mala byť zmäknutá. Prilejete sójovú omáčku (bezlepková je len Tamari sójová omáčka), také 3-4 polievkové lyžice (alebo podľa chuti). Po premiešaní ešte pridáte na slíže nakrájanú čínsku kapustu (stačí aj 1/4, max.polovica). Dusíte na strednom ohni ešte asi 3-4 minúty (čínska kapusta je uvarená raz-dva). Vypnete plyn a primiešate ešte 4 nakrájané jarné cibuľky a za hrsť čerstvého koriandra (kľudne aj celé balenie, ako je ich dostať v obchodoch), prikryjete a necháte tak 5 minút odstáť.
Toto je verzia s ryžovými nudlami, ale dá sa aj s ryžou. Dobré to je aj prihriate, takže ideálne do práce na obed.
No comments:
Post a Comment