Sunday, 3 January 2016

Stir-fry Tofu na čínskej kapuste

Niečo podobné tu už bolo, ale táto rýchlovka (v rôznych variáciách) je jedným z tých základných receptov v mojej kuchyni, tentokrát s celozrnnou ryžou.


Základ je mixe sezamového a normálneho oleja krátko osmahnutý rozdrvený cesnak, potom pridáte nastrúhaný čerstvý zázvor, sezam, po chvíli tiež mrkvu a biele tofu. Trochu nech sa to všetko opraží. Následne pridáte natenko nakrájanú čínsku kapustu a pražíte ďalej (treba miešať), kým všetko nezmäkne - a čínska kapusta pri tom dosť stratí svoj objem, takže jej môžete pridať naozaj veľa. Až na záver pridáte Tamari sójovú omáčku (je bezlepková), a ešte chvíľu pražíte. A to je všetko...


No comments:

Post a Comment