Saturday, 19 December 2015

Raňajková kaša pšenovo-jablková

Kaše rôznych kombinácií sú pre mňa v zime tie "tradičné" raňajky. Tentokrát so samotným pšenom, táto:






Pol pohára (1,5 dcl) a 4-5 jabĺk postačí kľudne aj pre celú rodinu. Pšeno najprv omyjete v sitku vlažnou vodou, potom dáte variť v dosť veľkom hrnci (aby sa vám tam potom pohodlne zmestili ďalšie dobroty), ja varím rovno už aj s hrozienkami. Uvarené je to asi za 5 minút, potom pridám na kocky nakrájané jablká, škoricu, trochu klinčekov a ešte trochu povarím (pozor či netreba doliať vodu). Na záver ešte pridám nadrobno nakrájaný mix orechov (vlašské, lieskové a mandle) a až po dovarení nastrúhaný kokos. Komu sa to zdá málo sladké, stačí pridať trochu medu - ale ak ste trpezliví, a tie jabĺčka rozvaríte, tak sladká chuť bude z nich.
Samozrejme, s čiernou kávou.

No comments:

Post a Comment