Saturday, 30 January 2016

Fazuľovo-papriková polievka s avokádovým toppingom

No, znie to komplikovane a prekombinovane, hej.. ale je to také dobré, keby ste vedeli..


Na rýchlu prípravu je dobré mať červené fazule uvarené v mrazáku.
Na oleji s trochou vody podusíte cibuľu, cesnak a pór. Pridáte na prúžky nakrájanú červenú papriku. Chvíľu ešte dusíte. Pridáte sušený drvený koriander (dostať ho normálne bežne, ale keď si kúpite celý sušený koriander, a rozdrvíte v mažiari, ešte lepšie). Zalejete vodou, pridáte zeleninovú kocku a tie uvarené fazule z mrazáku, a varíte tak 20 minút. Polovicu polievky rozmixujte a zmiešajte s tou nerozmixovanou časťou. Na tanier ešte môžete pridať avokádo zmiešané s červenou cibuľou, olivovým olejom, citrónovou šťavou a čiernym korením. Ale takisto tú polievku môžete spapať s čerstvým chlebom, toastom a tak.


No comments:

Post a Comment