Najprv dajte veľmi pomaly dusiť fenykel (nakrájaný na tenké pásiky), na vopred osmahnutom cesnaku s nadrobno nakrájanou malinkou žltou chilli papričkou, so soľou a čiernym korením.
Počas toho, ako sa pomaly dusí fenykel, osmahnite spolu nadrobno nakrájanú bielu cibuľu, veľa rozpučeného cesnaku a veľa na polmesiačiky nakrájaného stonkového zeleru. Osmahnúť a dusiť až do zmäknutia (ale nech vám neprihorí, takže je dobré to trochu podlievať vodou). Keď je táto zmes mäkká, pridajte ryžu arborio, miešajte so zeleninovou zmäsou, kým ryža nenasiakne olej. Následne pridajte relatívne dosť bieleho vína (jupí!), a za stáleho miešania počkajte, kým ryža vsiakne túto tekutinu. Následne prilejte takmer vriaci zeleninový vývar (alebo práve zovretú vodu + zeleninovú kocku), aby zakrýval celú ryžu, a za stáleho miešania je to v podstate ten proces - voda vsiakne, priliať, miešať, voda vsiakne, priliať, miešať - kým nie je ryža uvarená. V tom momente pridáte podusený fenykel, citrónovú šťavu, premiešate spolu s maslom a nastrúhaným parmezánom, a máte hotovo. Budete príjemne prekvapení takou mierne sladkastou chuťou, a teda ideálne s nejakým šalátom.
No comments:
Post a Comment