Saturday, 12 December 2015

Iné kari - s tofu, zeleninou, na citrónovej tráve a kokosovom mlieku

Zadanie znelo - citrónová tráva, kokosové mlieko a koriander. Čerstvý koriander som nezohnala, tak bol sušený, a vyzeralo to nakoniec takto:


To viditeľné je na väčšie kocky nakrájané tofu, mrkva a cuketa. 

To neviditeľné je home-made kari pasta, pripravená z cesnaku, nadrobno nakrájanej citrónovej trávy, nastrúhanej kôry z limetky, nastrúhaného zázvoru, nakrájanej cibule a jednej malej chilli papričky. To všetko buď v mažiari alebo v malom mixéri mixujete na takú kašovitú hmotu (a vôbec netreba dohladka) a opražíte na oleji, kým sa nerozvinie vôňa z tohto korenia. Pridáte sušený koriander, ešte chvíľu popražíte, pridáte tofu a mrkvu, ešte chvíľu (tak 5-7 minút) pražíte a potom pridáte kokosové mlieko (množstvo podľa toho, aké husté alebo riedke to chcete mať) a varíte ďalších 7-8 minút. Pridáte cuketu a varíte, kým nie je zelenina mäkká (ale nie rozvarená). Na záver pridáte šťavu z limetky a sójovú omáčku (na dosolenie) - podľa chuti.

Najlepšie podávať s jasmínovou ryžou (varila som ju s badiánom) alebo aj ryžovými rezancami.

Vyzerá to komplikovane, ale aj s krájaním, čistením, mixovaním apod.mi to trvalo asi tak hodku.

No comments:

Post a Comment