To viditeľné je na väčšie kocky nakrájané tofu, mrkva a cuketa.
To neviditeľné je home-made kari pasta, pripravená z cesnaku, nadrobno nakrájanej citrónovej trávy, nastrúhanej kôry z limetky, nastrúhaného zázvoru, nakrájanej cibule a jednej malej chilli papričky. To všetko buď v mažiari alebo v malom mixéri mixujete na takú kašovitú hmotu (a vôbec netreba dohladka) a opražíte na oleji, kým sa nerozvinie vôňa z tohto korenia. Pridáte sušený koriander, ešte chvíľu popražíte, pridáte tofu a mrkvu, ešte chvíľu (tak 5-7 minút) pražíte a potom pridáte kokosové mlieko (množstvo podľa toho, aké husté alebo riedke to chcete mať) a varíte ďalších 7-8 minút. Pridáte cuketu a varíte, kým nie je zelenina mäkká (ale nie rozvarená). Na záver pridáte šťavu z limetky a sójovú omáčku (na dosolenie) - podľa chuti.
Najlepšie podávať s jasmínovou ryžou (varila som ju s badiánom) alebo aj ryžovými rezancami.
Vyzerá to komplikovane, ale aj s krájaním, čistením, mixovaním apod.mi to trvalo asi tak hodku.
No comments:
Post a Comment