Sunday, 6 December 2015

Šošovicové kari s ryžou natural a červenou kapustou

Nie, nebudeme miešať šošovicu a červenú kapustu do jedného jedla :-) ale farebne mi prišla tá kombinácia na tanieri zaujímavá a som rada, keď to aj dobre vyzerá, ľaľa:


Samozrejme, tých spôsobov, ako pripraviť kari pomocou kombinácií rôznych korenín, je viac. Dnes to u mňa bolo toto: základ je cibuľa a cesnak, popražiť, pridala som ešte aj stonkový zeler. Následne kari korenie, kurkuma, mletý zázvor, garam masala a - klinčeky. Ešte chvíľu pražíte, kým sa to celé korenie nezmieša a nezačne pekne rozvoniavať. Pridáte už uvarenú šošovicu (ak ju tesne po dovarení osolíte, nerozvarí sa), konzervované paradajky vo vlastnej šťave, a varíte. Kým to celé nezhustne a takmer sa nevyparí všetka tekutina. Ja som na záver pridala ešte trochu tabasca.
A červenú kapustu nakrájate na drobno (najlepšie na nejakom krájači), zmiešate s olivovým olejom, soľou a kremžskou horčicou (môžete jej dať kľudne veľa). Podávajte s ryžou natural. 

No comments:

Post a Comment