Tuesday, 8 December 2015

Niečo ľahké (a dobré na toast) alebo malé biele fazuľky v akcii

Malé biele fazuľky, oficiálne aj cannellini beans opäť na toaste. Toto je tak dobré, že škoda o tom rozprávať, treba vyskúšať.


Cesnak rozdrvíte a zmiešate so soľou a olivovým olejom. Do toho prisypete nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať, ktorá okrem vysokého obsahu vitamínu C neutralizuje aftertaste cesnaku (inak povedané, nikto nebude vedieť, že ste cesnak jedli). Pridáte na kocky nakrájanú uhorku, uvarené malé biele fazuľky (cannellini beans) a zalejete jablčným octom podľa chuti (kľudne aj viac, iba to chuť zvýrazní, ale neuškodí). A za toto jedlo vám poďakujú nielen chuťové bunky a žalúdok, ale aj obličky.
Malý trik - rôzne fazule a cícer držím uvarené v mrazáku, a mám ich tak stále poruke, keď potrebujem / dostanem chuť. Šošovicu a žltý hrach netreba, tie sa uvaria relatívne rýchlo (šošovica bez namáčania za 20 minút max, hrach treba namáčať cca 2 hodky a potom to ide tiež rýchlo).

No comments:

Post a Comment