Saturday, 7 November 2015
Jesenná, hokaido-karfiolová polievka
Dnes tak trochu voľná tvorba, hlavne ale už trebalo spotrebovať ten kôpor z chladničky - a keďže veci ako kôprové omáčky a podobné nevarím, išiel do tejto polievky:
Opražíte 2-3 cibule a kľudne aj 8-10 strúčikov cesnaku (stačí rozmliaždiť nožom, netreba ani krájať ani roztlačiť) na slnečnicovom oleji. Počas praženia nastrúhate muškátový orech. Pridáte ošúpanú, na kocky nakrájanú hokaido, ešte stále pražíte. Pridáte zovriatu vodu, zeleninovú kocku (bezlepková je len v dm drogerie), na čo najdrobnejšie ružičky rozobratý karfiol a na kocky nakrájané zemiaky. A varíte. Pointa je v tom, že hokaido sa uvarí skôr ako zemiaky a karfiol, a teda sa trochu rozvarí, a to polievku (spolu s cibuľou a cesnakom) zahustí, takže ju nie je potrebné už ničím dohusťovať. Na záver pridáme nadrobno nakrájaný spomínaný kôpor, čo vlastne podčiarkne mierne sladkastú chuť tekvicovo-cibuľového základu. A čerstvo drvený čierny peper to celé tak trochu doťukne.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment