No, ten francúzsky dressing je taký trochu poslovenčený, aby som priznala farbu - a ním aj treba začať, aby sme sa na konci dopracovali k tomuto:
Priamo do šalátovej misy nalejete olivový olej, 2 čajové lyžičky kremžskej horčice a 2 polievkové lyžice červeno-vínneho octu, pridáte soľ a čerstvo rozdrvené čierne korenie, a poriadne premiešate, malo by to mať takú krémovú konzistenciu. Do toho pridáte na kolieska nakrájanú jarnú cibuľu (áno, viem, je jeseň :-)) a natenko nakrájaný - stonkový zeler. Premiešate, necháte trochu odležať. A do tejto zmesi pridáte už len na prúžky nakrájanú cviklu. Na tanieri pridáte kozí syr, a podávať môžete s toastami. Priznávam, toto je trochu náročnejšia kombinácia chutí kvôli tomu zeleru, ale je to dobré a stojí za vyskúšanie.
No comments:
Post a Comment