Recept by jednoduchší ani nemohol byť - podusíte cibuľu, cesnak a na kocky nakrájanú mrkvu. Keď je mrkva už ako-tak zmäknutá, pridáte nakrájaný pór, bobkový list (kľúčová surovina), zeleninovú kocku. Ešte trochu podusíte, podom podlejete vodou a necháte dusiť takých 10-15 minút (podľa toho, akú mäkkú chcete tú mrkvu). Na záver pridáte vopred uvarenú mungo fazuľu. Zemiaková kaša je, ako som už spomenula na začiatku, aj so zelerom (na 3 stredne veľké zemiaky použite štvrtinu menšieho zeleru), ktorý inak relatívne mdlú zemiakovú kašu "okorení" a urobí ju zaujímavejšou (aspoň pre mňa). Je to fakt dobré, skúste, budete príjemne prekvapení.
Popular Posts
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Ahoj, natrafila som náhodou na tvoj super-blog!! môžem sa spýtať, to mungo ako varíš? (alebo je kúpené už hotové, uvarené)?
ReplyDeleteja mungo poznám len ako klíčky...
Ahoj, natrafila som náhodou na tvoj super-blog!! môžem sa spýtať, to mungo ako varíš? (alebo je kúpené už hotové, uvarené)?
ReplyDeleteja mungo poznám len ako klíčky...
Ahoj, ďakujem, mungo fazule kúpiš surové, suché buď v dm drogerie alebo v obchodoch so zdravými vecami. Necháš namočené cez noc, alebo cca 12 hodín. Následne opláchneš (nevariť v tej vode, v ktorej sa namáčala) a v čistej vode (bez soli) prudko povaríš, pričom musíš odstrániť tú penu, ktorá sa tvorí (inak, tento postup odporúčam na všetky druhy fazulí, pretože to odstraňuje pôvod nafukovania). Stíhiš plyn, a varíš, dokým nie sú fazuľky mäkké, čo je oveľa rýchejšie ako pri normálnych fazuliach - niekedy aj iba 10 minút, treba na to dávať pozor. Keď sú fazuľky už mäkké, stačí pridať trochu soli, aby sa už nerozvarili. A to je všetko :-)
ReplyDelete