Tuesday, 31 March 2015

Kapustová kari ryža (alebo vegetariánske kedgeree, kto to pozná)

Opäť raz iný spôsob, ako využiť našu obľúbenú slovenskú zimnú zeleninu - kapustu. Vhodné do sychravých až chladných dní, keďže to kari zahreje zvnútra. V klasickom kedgeree sa používajú ryby varené v mlieku (keby to niekoho zaujímalo v nevegetariánskej verzii).




Narýchlo na panvici opražíte cesnak, pridáte kari korenie (aj kurkumu, ak máte), posolíte, opražíte ešte chvíľu. Potom pridáte najemno nakrájanú kapustu, a ak to pražíte na relatívne prudkom ohni, kapusta zmäkne asi tak za 4 minúty. Pridáte nadrobno nakrájané mandle, vopred uvarenú ryžu (ja používam natural), odstavíte. Na záver pridáte ešte uvarené vajíčka. Chutné, vďaka kombinácii s mandľami a vajíčkom aj sýte, rýchle.

No comments:

Post a Comment