Sunday, 15 March 2015

Cícerové kari ako má byť

Základom tohto sú koreniny - okrem štandardných kari korenia a kurkumy v tomto prípade ešte horčičné semená (rozdrvené v mažiari), garam masala, chilli a - kúsok celej škorice.























Na oleji opražíme cibuľu a cesnak, následne pridáme všetky koreniny a ešte popražíme, čím sa rozvinie ich vôňa. Do toho zopár malých paradajok - ale iba ak chutnajú ako paradajky, inak si vystačíte s paradajkami v konzerve a s passatou. Kokosové mlieko k tomu. Varíme asi tak 15-20 minút. Ja následne celú omáčku rozmixujem tyčovým mixérom (vyberte predtým tú škoricu) a až potom zmiešam s predtým uvareným cícerom. Podávajte buď s jasmínovou ryžou, alebo s basmati. A ak máte, niečo zelené k tomu (uvarená brokolica, čerstvý špenát a tak - ide o tú farebnú kombináciu). A inak to celé trvá asi tak 40 minút.

No comments:

Post a Comment