Sunday, 29 March 2015

Špenátovo-syrový quiche

Bola som na trhu. Kúpila som špenát. Veľa špenátu. Tak som sa ho snažila spotrebovať čo najzmysluplnejšie. Toto je relatívne náročný recept, takže som sa s ním zabávala v nedeľu doobeda. Ale vyšlo to.








































Krehké cesto je bezlepkové, doma robené, ale tým vás nebudem zaťažovať. Po štandardných ofukovačkách a kortešačkách pri príprave a predpečení krehkého cesta doňho s veľkou slávou nalejete plnku, ktorá pozostáva z:
- špenátu udusenom na cesnaku
- v sladkej smotane rozmixované 2 vajíčka a petržlenová vňať
- rozdrobeného kozieho syra.
Na spodok dáte špenát, to zalejete smotanovým mixom, do smotany na vrch nasypete rozdrobený kozí syr. Pečie sa na 200°C asi 30 minút. Vyšiel krásne. Som naňho hrdá.

No comments:

Post a Comment