Medzitým si podľa návodu pripravte ryžové rezance a keď sú hotové, do veľkého taniera nalejte polievku, pridajte rezance, posypte čerstvým nasekaným koriandrom a sójovými klíčkami.
Saturday, 8 April 2017
Brokolicová laksa s cuketou a cícerom
Laksa je jedna z foriem ázijských polievok - a také to jedlo, kde je všetko a veľa. Základom je vývar z vopred uvarených stoniek brokolice (tie potom pridáte do laksy) a niečo ako kari pasta (a kari nemusí byť len žlté) z citrónovej trávy, cesnaku, jarných cibuliek, čili papričky, čerstvého zázvoru a čerstvého koriandra (len stonkovej časti) - to všetko treba buď čo na najdrobnejšie nasekať, alebo rozmixovať v mixéri alebo v mažiari. Potom je to už dosť jednoduché.
Kari pastu opražíte na kokosovom oleji, k nej pridáte ešte aj sušený koriander. Keď to už pekne rozvoniava, pridáte nakrájané huby a cuketu, popražíte ešte chvíľu, kokosové mlieko (alebo kokosový hustý krém) a dolejete brokolicovým vývarom aj s tými uveranými stonkami. Prisolíte. Keď táto zmes zovrie, pridáte brokolicu (tú "kvetovú" časť) a uvarený cícer (ja mám strukoviny už uvarené zmrazené v chladničke). Zovriete, prilejete štedro sójovej omáčky, a varíte už len nejakých 5-7 minúť, keďže všetká použitá zelenina sa uvarí rýchlo. Na záver pridáte šťavu z limety a prípadne ešte sójovú omáčku, ak si myslíte, že treba.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment