Nakrájanú červenú cibuľu a 5 strúčikov cesnaku, nadrobno nakrájané hrubé stonky karfiolu aj petržlenovej vňate, a ančovičky dáme do zapekacej misy (ktorá má aj veko, čiže jánska misa) s olivovým olejom a trochou soli. Dáme do rúry vyhriatej na 200°C a necháme cca 15 minút, kým sa to všetko trochu neopečie. Do misy vylejeme 1,5 - 2 plechovky paradajok vo vlastnej šťave, pridáme 2 polievkové lyžice červeno-vínneho octu a karfiol, rozobratý na ružičky - koľko sa vám zmestí tak, aby bol karfiol takmer zakrytý paradajkovou zmesou, ale nemusí byť úplne. Prikryjeme vekom, a pečieme na 220°C asi tak 45 minút. Karfiol nemusí byť úplne rozvarený. Na záver odokryjeme a ešte 5-10 minút pečieme odokryté, aby omáčka zhustla. Podávame v hlbkom tanieri, posypané petržlenovou vňaťou.
Saturday, 17 October 2015
Pečený karfiol na taliansky spôsob
Trochu zjednodušený recept od známeho šéfkuchára so záľubou v talianskej kuchyni, ideálna večera s nejakým fajným chlebíkom v túto predčasnú zimu.
Nakrájanú červenú cibuľu a 5 strúčikov cesnaku, nadrobno nakrájané hrubé stonky karfiolu aj petržlenovej vňate, a ančovičky dáme do zapekacej misy (ktorá má aj veko, čiže jánska misa) s olivovým olejom a trochou soli. Dáme do rúry vyhriatej na 200°C a necháme cca 15 minút, kým sa to všetko trochu neopečie. Do misy vylejeme 1,5 - 2 plechovky paradajok vo vlastnej šťave, pridáme 2 polievkové lyžice červeno-vínneho octu a karfiol, rozobratý na ružičky - koľko sa vám zmestí tak, aby bol karfiol takmer zakrytý paradajkovou zmesou, ale nemusí byť úplne. Prikryjeme vekom, a pečieme na 220°C asi tak 45 minút. Karfiol nemusí byť úplne rozvarený. Na záver odokryjeme a ešte 5-10 minút pečieme odokryté, aby omáčka zhustla. Podávame v hlbkom tanieri, posypané petržlenovou vňaťou.
Nakrájanú červenú cibuľu a 5 strúčikov cesnaku, nadrobno nakrájané hrubé stonky karfiolu aj petržlenovej vňate, a ančovičky dáme do zapekacej misy (ktorá má aj veko, čiže jánska misa) s olivovým olejom a trochou soli. Dáme do rúry vyhriatej na 200°C a necháme cca 15 minút, kým sa to všetko trochu neopečie. Do misy vylejeme 1,5 - 2 plechovky paradajok vo vlastnej šťave, pridáme 2 polievkové lyžice červeno-vínneho octu a karfiol, rozobratý na ružičky - koľko sa vám zmestí tak, aby bol karfiol takmer zakrytý paradajkovou zmesou, ale nemusí byť úplne. Prikryjeme vekom, a pečieme na 220°C asi tak 45 minút. Karfiol nemusí byť úplne rozvarený. Na záver odokryjeme a ešte 5-10 minút pečieme odokryté, aby omáčka zhustla. Podávame v hlbkom tanieri, posypané petržlenovou vňaťou.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment