Saturday, 24 October 2015

Ryžový pilaf so stonkovým zelerom

Mala som strašnú chuť na stonkový zeler a nemala som veľa času, takže za asi 25 minút všehovšudy vzniklo toto:


Dáte variť parboiled ryžu (na pilafy sa mi najviac osvedčila). V inom kastróle opražíte cibuľu, pridáte  nakrájaný stonkový zeler, rozdrvený cesnak (veľa), posolíte a dusíte. Ryžu tesne pred úplným uvareníma pridáte k zelerovej zmesti aj s vodou, premiešate, a necháte spoločne dovariť (odpariť vodu, parboiled ryža sa nezvykne len tak ľahko rozvariť). Pridáte postrúhaný parmezán, čerstvo zomleté čierne korenie, nasekanú petržlenovú vňať a všetko spolu pomiešate. Môžete si k tomu naservírovať akýkoľvek šalát, alebo ako ja dnes - vajíčko namäkko.


No comments:

Post a Comment