Tuesday, 11 August 2015

Grilované paradajky s pšenom

To keď máte veľa paradajok, a len tak ku chlebu je to už nuda, skúste toto:







A to takto:
Zoberiete 2 fakt veľké paradajky. Napríklad takéto:

Nakrájate na na kocky. K tomu nakrájate aj 2 červené cibule na väčšie kocky. A aj veľa cesnaku (4-5 strúčikov kľudne) nakrájate nadrobno. Dáte všetko na pekáč, posolíte, polejete olivovým olejom, dáte do rúry piecť na 200°C asi tak na 15-20 minút.

Medzitým uvaríte pšeno, pričom odporúčam pšeno pred samotným varením opláchnuť vo vlažnej vode a nezabúdajte, že pšeno naozaj zväčší svoj objem. Takže keď k tým dvom veľkých paradajkám uvaríte asi tak 1,5 dcl pšena, tak to vyjde kľudne aj pre 3 osoby, alebo aj 4 keď k tomu spravíte ešte šalát.

No a potom to vyzerá takto:


Naložíte na tanier a ešte na záver dôležitá bodka - pokvapkáte červeno-vínnym octom a posypete nakrájanou petržlenovou vňaťou. K tomu akýkoľvek šalátik (a pohár bieleho či ružového vínka), a je to!



No comments:

Post a Comment