Sunday, 21 June 2015

Šošovicovo-paprikové kari

Začínam si to tak všímať, že vždy, keď sa ochladí, mám chuť na kari :-) Tá kombinácia korenín zahreje tak nejako zvnútra. Opäť raz priznávam "pomoc" Jamieho Olivera (aj keď ten zázvor ešte stále v mojej chladničke absentuje) - link na konci.



Podusíte cibuľu s cesnakom. Do toho pridáte koreniny - v mojom prípade kurkuma, mletá červená štipľavá paprika, garam masala, škorica, drvená rasca a čerstvo pomleté čierne korenie. Ešte chvíľu popražíte celú zmes, kým sa nerozvinie tá famózna kombinácia vôní. Pridáte nakrájanú papriku (aj 2) - v mojom prípade to bola domáca zaváraná červená paprika. Chvíľu podusíte. Pridáte pasatu/paradajkový pretlak/paradajky v konzerve (čokoľvek máte po ruke) a kokosové mlieko (ja som tentokrát mala z dm drogerie, také označené na varenie). A varíte - asi tak 20 minút - na miernom ohni. Treba aj miešať. Na koniec zmiešať s vopred uvarenou šošovicou, dosoliť podľa chuti. Ako príloha je ideálna basmati alebo jasmínová ryža.
A ešte sľúbený link s inšpiráciou: http://www.jamieoliver.com/recipes/vegetables-recipes/curry-base-sauce/#tTwAFU57dkIKy1Q3.97

No comments:

Post a Comment