To, že nakrájate ľadový šalát, jarnú cibuľku a redkvičku je easy. Ale ten dressing... ten dressing z toho robí šalát.
V tomto prípade sú to 2 čajové lyžičky, relatívne kopcovité, kremžskej horčice, 2 veľké polievkové lyžice červenovínneho octu a naozaj štedrá dávka olivového oleja. K tomu soľ, čerstvo zomleté čierne korenie, všetko dobre rozmixovať - ak to dáte do prázdnej šalátovej misy, tak stačí vidličkou a nechať ustáť, kým krájate vyššie spomenutú zeleninu - cca 1/3 ľadového šalátu, 2 väčšie jarné cibuľky, redkvičiek koľko sa vám ráči. Navrch potom pridáte nakrájaný ovčí syr a k tomu toasty (u mňa vždy s maslom).
Inak, šaláty, v ktorých nie sú paradajky a/alebo uhorky, pokojne vydržia z večera do nasledujúceho dňa, takže olovrant na ďalší deň v office ako stvorený.
No comments:
Post a Comment