for English - scroll down.
"Fliačky" ako cestoviny mi vždy prišli divné, a kombinácia zemiaky+fliačky ešte viac a už keď som musela klasický "grenadír" zjesť, tak len vďaka kyslým uhorkám :-)
Ale mám už "moju" verziu, tak nech sa páči:
Uduste cibuľu, pridajte zelené fazuľky nakrájané na 0,5 cm kúsky a duste spolu, kým fazuľky nezmäknú, pridajte údenú červenú mletú papriku a uvarené zemiaky, celé chvíľu na miernom ohni miešajte a voilá - hotovo. Myslím, že celé je to aj s prípravou tak na 30 min. K tomu uhorky - či už nakladané kyslé, alebo čerstvé s trochou olivového oleja a jablčného octu. Ozaj, vie niekto, prečo sa to volá "grenadír/granadír/granadiersky pochod"?
Sweat chopped white onions and after a while add chopped green beans. Slowly cook/stew until the green beans are soft, then add smoked paprika and boiled potatoes. Stir, covering the potatoes in the smoked paprika well. It takes about 30 minutes, including preparation. Great with pickled cucumbers of fresh cucumbers with a bit of olive oil and apple-cider vinegar. This is a version of a meal called "Grenadier marsh" in Slovak (beans are replaced with small square pasta) but no idea why.. :-)
No comments:
Post a Comment