Mám rada vege nátierky istej známej značky, ale sem-tam si urobím aj takúto svoju:
Najlepšie začať tak, že bielu veľkú fazuľu uvaríte viac-menej až do rozvarenia - lebo potom je jednoduchšie rozmačkať ju na pastu (aj so šupkou), hoc aj vidličkou. Už chuť uvarenej maslovej fazule je úžasná (názov "maslová" niečo napovedá), a všetko čo k tomu príde to celé ešte vylepšuje. Takže: nadrobno nakrájaná červená cibuľa, rozmačkaný cesnak, pasta tahini, nadrobno nakrájaná petržlenová vňať, soľ. Zmixovať a potom super so surovou zeleninou či na toast.
The best is to cook butterbeans to the point of them falling apart - then it´s easier to mash them with a fork until they become a paste. Even this tastes great, and everything we add will only improve it. So: chopped red onions, garlic, tahini and chopped parsley. Mix together and eat with veggie crudités or a toast.
No comments:
Post a Comment