Zemiaky nakrájané na trošku hrubšie plátky najprv krátko povaríte, ale nie úplne do mäkka. Do zapekacej misy (hej hej, frittata sa normálne robí na panvici, ale prečo si to nezjednodušiť) uložíte vrstvu týchto zemiakov, potom vrstvu na polcentimetra nakrájaných cukiet, potom zemiaky, koľko vrstiev vám vyjde takto na striedačku, navrchu zemiaky. Zmiešajte 2-3 vajíčka (no, podľa toho, koľko potrebujete), trochu mlieka (alebo smotany), nastrúhaný syr (cheddar), soľ, čerstvo zomleté korenie a zalejte naukladané zemiaky a cukety. Navrch nastrúhaný syr, dáte zapiecť na 180°C, kým to navrchu nevyzerá tak chrumkavo.
Ja som si k tomu dala mix zeleného šalátu, červenej cibuľky a uhorky s olivovým olejom a citrónovou šťavou, ale každý podľa svojej chuti.
No comments:
Post a Comment