Monday, 23 May 2016

Špargľovo-paradajkové cestoviny

A teda ešte stále je tá špargľová sezóna, a ja tej špargli neviem odolať, tak v sobotu po návšteve trhu to dopadlo takto farebne:


Opražíte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáte čerstvý nasekaný tymián, a nakrájané čerstvé paradajky (na trhu vždý nájdete lacnejšie paradajky, ktoré nie sú "výstavné" kusy, lebo sú už prezretejšie, ale presne tie sú najlepšie na varenie). Posolíte, povaríte-podusíte takých 10 minút, potom pridáte ocot z červeného vína a na malé kúsky nalámanú špargľu. 

Špargľu odporúčam tlakom ruky najprv roztlačiť (puknú pozdĺžne), odkrojiť drevnaté spodné časti, a potom zvyšnú časť nalámať na menšie kúsky - ona sa totiž tak prirodzene láme, tak si ušetríte krájenie.

Dusíte, kým nie je špargľa mäkká a paradajky viac-menej rozvarené. Na záver ešte pridáte bazalku.

Ja som ako prílohu zvolila dubový šalát s citrónovým dressingom (citrónová šťava, olivový olej, soľ a čerstvo zomleté čierne korenie), a čerstvý ovčí syr z farmy mojej kolegyne.

No comments:

Post a Comment