Friday, 20 May 2016

Pórovo-bielofazuľková polievka

Nechce sa mi veriť, že som sem ešte nedala recept na moju úplne super top najobľúbenejšiu polievku - z bielych fazuliek canellini a póru (a ešte zopár ďalších vecí).



Podusíte bielu cibuľu, cesnak a pór - na oleji a troche vody, aby sa to neupražilo, ale len zmäklo. Bez soli prosím. Keď je táto zmes mäkká, pridáte drvený sušený koriander, bobkový list, čerstvú petržlenovú vňať a už dopredu uvarené malé biele fazuľky (canellini). Zelejete vodou, aby celá táto zmes bola zakrytá. Pomaly varíte ešte cca 10-15 minút (ako ste trpezliví :-)). K záveru môžete pridať buď zeleninovú kocku, alebo len dosolíte. Ešte chvíľu povaríte. Na záver vyberte bobkový list, a celé to rozmixujte (tyčovým mixérom). Vznikne hustá, krémová polievka, plná vôní a chutí, a taká veľká plná miska s toastom je pre mňa osobne tá najlepšia, najupokojúcejšia večera na zimné alebo upršané večery, akú poznám.  Na foto s drvenými ľanovými semiačkami a trochou olivového oleja.

No comments:

Post a Comment