Polievky, polievky.. od jesene do jari môj najobľúbenejší pokrm. Väčšinou ich mixujem (takže teraz s tými rovnátkami sú nenahraditeľné aj z toho dôvodu), alebo rozmixujem polovicu a druhú nechám tak. So strukovinami alebo len zelenina, skrátka sú mojou záchranou.
Táto je trochu náročnejšia na prípravu, ale stojí za to.
Tekvicu najprv upečiete v rúre - reznou ranou nadol. Môžete túto maslovú, ale z Hokaido, popravde, je ešte lepšia. Počas pečenia trochu skaramelizuje ten cukor a o to ide.
Následne podusíte podusíte pór, cibuľu a cesnak na oleji s trochou vody domäkka, pridáte kurkumu a kari. Do to pridáte tú opečenú tekvicu (ošúpanú, ale Hokaido nemusíte ani šúpať), zalejete prevarenou vodou, ešte pridáte zeleninový bujón (ten z dm drogerie), a pridáte za jednu lyžicu (na cca 1 liter) molasy. Je nepridávam žiadnu soľ, lebo mi stačí ten bujón.
Povaríte tak 10 minút, rozmixujete. Ak potrebujete, dosolíte.
Ja ju jedávam s klíčkami, ale môžete si ju dať s opraženou slaninkou a kyslou smotanou, či s toastom.
No comments:
Post a Comment