Na tento naozaj sýty šalát je potrebné mať vopred uvarené malé biele fazuľky (cannellini) a absolútne nutne nevyhnutne petržlenovú vňať. Inak budete ten cesnak cítiť asi ešte dlho (podľa toho, ako dobre vám trávi). Petržlenová vňať neutralizuje v žalúdku chuť cesnaku, takže žiadne negatívne "následky" sa nedostavia.
Najprv si pripravte dressing: zmiešajte roztlačené strúčky cesnaku, nadrobno nakrájanú červenú cibuľu, olivový olej, jablčný ocot, soľ a veľa petržlenovej vňate (inak je dobrá aj na obličky a je v nej veľa vitamínu C). Trochu to treba nechať odstáť. Zatiaľ nakrájajte paradajky, zmiešajte s fazuľkami. A potom šup s tým do dressingu, spolu celé premiešať. Môžete si to dať na toasty, alebo keď už budú rôzne listové zelené šaláty, tak na tie. Je to naozaj sýte, takže v lete z toho môže byť aj dobrý obed.
No comments:
Post a Comment