Thursday, 19 January 2017

Mexický kukuričný chlieb s pečenými paprikami

Toto je dvoj-recept: mexický kukuričný chlieb, tentokrát v kombinácii s pečenými paprikami.





Mexický kukuričný chlieb je mix nasledovného: upražené jarné cibuľky a červené chilli, koriander, kukurica, nastrúhaný cheddar a u mňa aj feta, 175 g polenty, 2/3 veľkého čistého zvolenského jogurtu rozmixovaného s vajíčkom, soli a kypriaceho prášku. Vznikne z toho tekuto-hustá zmes, ktorú nalejete do zapekacej misy, navrch posypete nastrúhaný cheddar a pečiete asi tak 40-50 minút na 190°C. Chutí to výborne - ako príloha k šalátom, alebo aj k ratatouille.

Tentokrát to ale u mňa vyhral šalát z grilovaných paprík (červená a žltá) a cibule, s dressingom z pečeného cesnaku (ten celý, v šupke pridáte paprikám a po asi 7-8 minútach vyberiete a vytlačíte do misky + balsamico + olivový olej).

No comments:

Post a Comment