Monday, 26 September 2016

Šalát zo šošovice a pečenej papriky

Okrem baklažánu bola aj bohatá úroda kapie, tak som ju použila v tomto obedovom teplom šaláte:



Papriky, prekrojené na polovicu, a vonkajšou stranou hore, pečiete  pod grilom kým nie je šupka takmer čierna. Potom ich ošúpete, a necháte vychladnúť. Medzitým varíte šošovicu a pripravíte si dressing: roztlačený cesnak, červená cibuľa, soľ, olivový olej, petržlenová vňať, citrónová šťava, drvený kmín. 
A nakoniec to celé stačí zmiešať, a nechať trochu odstáť. Môžete si k tomu dať bárčo - nejaký dobrý chlebík, alebo ešte aj nejaký listový šalát.

Večera alebo trošku ohriate aj ako ľahký pracovný obed (po ktorom sa vám nebude chcieť spať). 

No comments:

Post a Comment