Totižto k tej opraženej červenej cibuli pridáte rozdrvený cesnak (nemusí byť úplne pretlačený, stačí nakrájaný na malé kúsky) a chilli (čerstvé alebo sušené/drvené, aké máte), ešte chvíľu popražíte. Pridáte nakrájané paradajky (či už čerstvé alebo z plechovky), a množstvo podľa toho, koľko chcete mať omáčky na cestovinách (ja tento recept preferujem taký striedmejší, až suchší). V mnohých receptoch sa pridáva ešte aj trochu bieleho vína. Povaríte, z paradajok sa trochu odparí voda, a na tom cibuľovo-cesnakovom základe ešte trošku skaramelizujú, tesne pred dovarením pridáte bazalku a soľ, príp.aj čierne korenie, podľa chuti. Nie úplne domäkka uvarené penne pridáte do omáčky, a ešte chvíľu povaríte, kým to spolu tak "nedojde". Posypete parmezáno, a hor sa na to!
Sunday, 11 September 2016
Penne amatriciana (moja verzia)
Pri mnohých cestovinových receptoch sa používa panceta (alebo slanina). Ale keďže sa snažím variť vegetariánsky, tak pancetu/slaninu nahrádzam červenou cibuľou, ktorú nakrájam na kocky a opekám na silnejšom ohni, kým nezačne prudko hnednúť až prihárať - a táto takmer prihorená chuť dostatočne pripomína chuť údenej slaniny, aby to dalo základ aj napríklad receptom, ako sú jednoduché penne amatriciana:
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment