Sunday, 20 March 2016

Zelené cícerové kari so špenátom a paprikou

Tie doma vyrobné kari pasty sú síce trochu časovo náročnejšie, ale je to celkom zábava. Ak by ste radi úplne presný návod a úplne presné pomery, tak na internete toho určite nájdete kopec.





Takže najprv skúste pomocou nejakého mixéra vyrobiť zelenú aspoň polo-pastu v zložení jarné cibuľky, cesnak, zelená chilli paprička, čerstý zázvor, citrónová tráva, čerstvý koriander a šťava z limety. Rozmixujte, roztlčte v mažiari, nožom, ako sa vám chce. Reálne to nikdy asi nebude úplne pasta pasta, ale to naozaj nevadí.

Potom tú pastu popražte na oleji (ja napr.na kokosovom tentokrát), ono to začne fakt pekne voňať. Pridajte na kocky nakrájanú žltú mäsitú papriku, popražte kým zmäkne, pridajte špenát (a ide to aj s mrazeným špenátom), popražte, kým to všetko nepustí tekutinu, potom prilejte kokosové mlieko, dosoľte (alebo použite zeleninovú kocku, ako ja teraz) Na dusenie netreba príliš veľa tekutiny, ale dusiť to treba takú dobrú polhodku - kvôli ingredienciám v paste, nech sa pekne rozvaria. Na záver cícer (čerstvý alebo vopred uvarený a zmrazený), celé prevariť, podávať s ryžou :-). Inak, na druhý deň je to kari ešte lepšie.

No comments:

Post a Comment