Som na seba za toto hrdá, lebo na toto treba trpezlivosť.. A 3 fakt veľké cibule na začiatok...
Tú cibuľu, nakrájanú na tenké polkoliečka, treba najprv pomaly pomaly pomaly dusiť na troche oleja. Keď je už trochu zmäknutá, pridajte 4-5 roztlačených strúčikov cesnaku. A ďalej pomaly dusiť. Kým nie je cibuľa taká mäkká (ale nie úplne skaramelizovaná, ani pripečená), že máte pocit, že sa rozpadne. Pred koncom dusenia posoľte a pridajte čerstvo zomleté čierne korenie.
Medzitým si pripravte cesto, v princípe stačí jednoduché pizza cesto - 220 g múky, 1 sáčok sušeného droždia, soľ, voda tak akurát, aby bolo cesto ani riedke ani husté, rozmixovať. V tomto prípade má bezlepková múka tú výhodu, že sa nedá rozvaľkať, takže ja to len rozotriem na okrúhly plech (tuto sa bavíme o okrúhlom plechu s priemerom 28 cm). Na vrch poukladajte čierne olivy a ančovičky. A šup s tým do rúry na 200°C, a piecť asi takých 45 minút, alebo kým neuvidíte, že je cibuľa na vrchu skaramelizovaná, a tie ančovičky sa takisto viac-menej rozpadajú.
Nakrájať ako pizzu. A mohla by som vám a rozpísať, prečo je takáto dusená cibuľa zdraviu prospešná, ale to si určite budete vedieť vygoogliť aj sami. Dobrú chuť!
No comments:
Post a Comment