Saturday, 22 June 2019

Budha bowl s nevyprážaným karfiolom a šalátom s kalerábom

Pravda je taká, že sa mi v poslednom čase nechce vymýšľať nič nové a viac-menej recyklujem osvedčené nápady, a navyše sa snažím aj zjednodušovať jedlo, ale náhodou mi prišiel pod ruku recept na kvázi-vyprážaný karfiol, ale pečený v rúre. A ja som vždy zbožňovala vyprážaný karfiol, akurát zrovna babrať sa s trojobalom nie je moc pre mňa.


A ten recept ma inšpiroval a ešte som ho zjednodušila a tu je: urobiť relatívne husté cesto z jemnej kukuričnej múky, mlieka (ak budete mať rastlinné mlieko tak bacha na to,  aby nebolo sladené), soli, prášku do pečiva, údenej papriky (alebo neúdenej, ako chcete), trochu čili a oleja. Surový karfiol dobre obalíte v tomto cestíčku a hneď ukladáte na pekáč (ideálne naspodok papier na pečenie), a šup do rúry vyhriatej na 220, na cca 20-25 minút. 

A počas toho času ešte urobíte veľmi jednoduchý šalát, v mojom prípade ma zase inšpirovala nemenovaná čínska reštaurácia v Bratislave, lebo kým som si u nich nedala kalerábový šalát, tak som vlastne nevedela, čo s kalerábom, lebo ja zrovna tie nedeľné polievky nevarím. Ale surový kaleráb s olivovým olejom, citrónovou šťavou a trochou soli a chilli, k tomu červená cibuľa a nejaký zelený šalát, je celkom nebeská kombinácia.

A teda by bola táto buddha bowl úplná, tak ešte je tam ryža podusená s adzuki fazuľami na cibuli a cesnaku, a trochu čili. 


No comments:

Post a Comment