An afternoon snack/tea, a light lunch or dinner - any way you like it. This is my kind of eclectic cooking - a mix of slovak and (probably) mexican.
Na placičky/fritaty: nahrubo nakrájaný/é zemiak/y a cuket/y (podľa toho, pre koľko ľudí varíte), vytlačiť vodu, pridať vajíčko, pretlačený cesnak, soľ, majoránku, trochu múky. Môžete aj trochu oleja. V rovnomerných dávkach dať na plech (pod to ideálne pečiaci papier), piecť na cca 190°C kým to pekne nenahnedne - to už hádam zvládnete.
Na šalát: uvarené červené fazule, nadrobno nakrájaná červená cibuľa, na kocky nakrájaná uhorka, avokádo, olivový olej, soľ, čierne korenie (čerstvo zomleté), ideálne šťava z limety (môže byť aj citrón).
For the fritattas: grated potato and zucchini (the amount depending on for how many people you cook), squeeze out the liquid, add an egg, garlic (finely chopped or squashed), marjoram (very typical for slovak dishes), a little bit of flour. You can also add a little bit of oil. Spread in even portions onto a baking tray (baking paper underneath), bake at 190°C until lightly brown (I'm sure you can manage this part).
For the salad: red kidney beans, chopped red onions and cucumber, avocado, olive oil, salt, black pepper (freshly grated) and ideally lime juice (can be lemon juice as well).
No comments:
Post a Comment